Recept
« Terug naar recepten
Plattekaastaart met rode neuzen
PT60M
Plattekaastaart met rode neuzen
Een heerlijk plattekaastaart met rode neuzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plattekaastaart met rode neuzen te bereiden
Beboter een diepe bakvorm van 20 cm (liefst met losse bodem). Bekleed met bakpapier. Smelt de boter voor de taartbodem. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel aan op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.
Meng plattekaas, eierdooiers, 50 g suiker, vanille en slagroom met een elektrische mixer. Knijp de gelatine uit en doe in een pannetje met het water. Laat al roerend smelten. Roer al mixend door het kaasbeslag. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel door het beslag. Schep in de bakvorm.
Hak de rode neuzen fijn en smelt op een laag vuur met het water. Laat kort afkoelen en druppel over het beslag, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Zet 1 nacht koel weg om op te stijven. Ontvorm en snij in porties. Geef er eventueel verse frambozen bij.
Meng plattekaas, eierdooiers, 50 g suiker, vanille en slagroom met een elektrische mixer. Knijp de gelatine uit en doe in een pannetje met het water. Laat al roerend smelten. Roer al mixend door het kaasbeslag. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel door het beslag. Schep in de bakvorm.
Hak de rode neuzen fijn en smelt op een laag vuur met het water. Laat kort afkoelen en druppel over het beslag, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Zet 1 nacht koel weg om op te stijven. Ontvorm en snij in porties. Geef er eventueel verse frambozen bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
svermaut zegt:
dymphy zegt:
Zelf ben ik Nederlandse, maar een stukje van mijn hart ligt in Belgie, dus ik weet heel veel van de namen van de ingredienten, maar wat zijn rode neuzen, ik denk aan aardbeien, maar weet het niet zeker.
Hartelijke groet Dymphy
dymphy zegt:
Bedankt voor de reactie, ik heb gelijk de site bekeken, ik moet u zeggen dat ik ze niet ken, maar daar ga ik aan werken.
Hartelijk dank.
Dymphy