Recept
« Terug naar recepten
Dessert: plattekaastaartje klein maar fijn een heerlijke afsluiter
PT200M
Dessert: plattekaastaartje klein maar fijn een heerlijke afsluiter
Super snel platte kaastaartje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: plattekaastaartje klein maar fijn een heerlijke afsluiter te bereiden
- Gelatineblaadjes weken in koud water. Platte kaas mengen met de suiker en klop klop deze bereiden zoals op de verpakking staat vermeld. Speculaas samen met de boter fijn cutteren. De uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de opgewarmde likeur. Spatel deze onder de plattekaas. Neem twee uitsteekvormen deze insmeren met olijfolie en de bodem bedekken met bakpapier. Verdeel de koekenmassa over de twee vormpjes en druk goed aan. Stort de plattekaas in de vormpjes laat +/- 180 min opstijven in koelkast. Serveer deze op bord en verwijder de uitsteekvormen. Garneer af met de caramelsaus, halve aardbeien, schijfjes nectarine, trosjes rode bessen voeg de chocolade krullen en cacaopoeder toe. Serveer zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: