Recept
« Terug naar recepten
Pompelmoesbiscuit
PT30M
Pompelmoesbiscuit
Een heerlijk pompelmoesbiscuit recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompelmoesbiscuit te bereiden
Verwijder zorgvuldig de schil van de pompelmoezen en verdeel het vruchtvlees in partjes. Werk boven een kommetje, om het sap op te vangen.
Scheid het eiwit van het eigeel en klop het tot sneeuw. Klop het eigeel
met de suiker, de gesmolten boter en het pompelmoessap. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe. Voeg voorzichtig het eiwit toe, met behulp van een spatel.
Besmeer een cakevorm (bij voorkeur met verwijderbare bodem) met boter, giet er een derde van het deeg in, bedek met de helft van de pompelmoespartjes, overgiet opnieuw met een derde van het deeg, bedek met de rest van de pompelmoes en werk af met een laatste laag deeg. Laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).
Haal de biscuit uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Zodra hij lauwwarm is, bestrooit u hem met vanillesuiker.
Scheid het eiwit van het eigeel en klop het tot sneeuw. Klop het eigeel
met de suiker, de gesmolten boter en het pompelmoessap. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe. Voeg voorzichtig het eiwit toe, met behulp van een spatel.
Besmeer een cakevorm (bij voorkeur met verwijderbare bodem) met boter, giet er een derde van het deeg in, bedek met de helft van de pompelmoespartjes, overgiet opnieuw met een derde van het deeg, bedek met de rest van de pompelmoes en werk af met een laatste laag deeg. Laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).
Haal de biscuit uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Zodra hij lauwwarm is, bestrooit u hem met vanillesuiker.