Recept
« Terug naar recepten
Pretzels (zoute krakelingen)
PT40M
Pretzels (zoute krakelingen)
Een heerlijk pretzels (zoute krakelingen) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pretzels (zoute krakelingen) te bereiden
Los gist op in het water. Voeg suiker en bloem toe. Kneed in 8 minuten tot een elastisch deeg. Laat een half uur rijzen onder een schone theedoek. Kneed door, verdeel in 10 gelijke bolletjes. Rol van het deeg veters van 30 cm lang (= 3 handen naast elkaar). Vorm krakelingen als volgt. Leg deeg-veters in een U-vorm, draai uiteinden een hele slag om elkaar heen en klap ze dan naar beneden.
Zet ze vast in de bocht van de U. Als het goed is heeft de krakeling drie ongeveer gelijke gaten (symbool voor de heilige drie-eenheid). Leg op bakplaat, bestrijk de pretzels met geklutst ei, strooi er wat grove zoutkorrels over, druk ze zacht in het deeg. Laat 10 minuten rusten. Bak ze in 12 minuten op 200 graden. Warm zijn ze het lekkerst.
Zet ze vast in de bocht van de U. Als het goed is heeft de krakeling drie ongeveer gelijke gaten (symbool voor de heilige drie-eenheid). Leg op bakplaat, bestrijk de pretzels met geklutst ei, strooi er wat grove zoutkorrels over, druk ze zacht in het deeg. Laat 10 minuten rusten. Bak ze in 12 minuten op 200 graden. Warm zijn ze het lekkerst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
R.V.H. Steensma zegt:
charlotte zegt:
Ina Vreeken zegt:
Michel zegt: