Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaart met vanillesaus
PT30M
Rabarbertaart met vanillesaus
Een heerlijk rabarbertaart met vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaart met vanillesaus te bereiden
Meng de boter met eiwitten en de basterd.
Meng de bloem met bakpoeder en zeef boven de botermassa.
Meng het tot een deeg.
Druk 400 gr deeg in de bodem en de rand van de vorm.
Snijd de rabarber in 2 cm stukjes.
Strooi de suiker over de rabarber.
Zet op het vuur met 30 gr water erbij.
Laat even koken en pan van het vuur nemen.
Maak het zetmeel aan met 30 gr water tot een papje.
Roer het zetmeel door de hete massa.
Laat afkoelen.
Giet de vulling in de vorm.
Rol rest deeg uit tot 4 mm dikte.
Snijd in repen van 2 cm breed.
Maak een ruit patroon over de taart.
Verwarm de oven op 180 oC.
Bak de taart in 40 min. goudbruin.
Laat geheel afkoelen.
Voeg alle ingrediënten voor de saus in een pan, (op 150 gr slagroom na).
Verwarm deze au bain marie tot 82 graden.
Blijf wel steeds over de bodem roeren.
Als de saus aan de lepel blijft hangen,
pan van het vuur nemen en laten afkoelen .
Klop de slagroom stijf op.
Roer de slagroom door de koude saus.
Meng de bloem met bakpoeder en zeef boven de botermassa.
Meng het tot een deeg.
Druk 400 gr deeg in de bodem en de rand van de vorm.
Snijd de rabarber in 2 cm stukjes.
Strooi de suiker over de rabarber.
Zet op het vuur met 30 gr water erbij.
Laat even koken en pan van het vuur nemen.
Maak het zetmeel aan met 30 gr water tot een papje.
Roer het zetmeel door de hete massa.
Laat afkoelen.
Giet de vulling in de vorm.
Rol rest deeg uit tot 4 mm dikte.
Snijd in repen van 2 cm breed.
Maak een ruit patroon over de taart.
Verwarm de oven op 180 oC.
Bak de taart in 40 min. goudbruin.
Laat geheel afkoelen.
Voeg alle ingrediënten voor de saus in een pan, (op 150 gr slagroom na).
Verwarm deze au bain marie tot 82 graden.
Blijf wel steeds over de bodem roeren.
Als de saus aan de lepel blijft hangen,
pan van het vuur nemen en laten afkoelen .
Klop de slagroom stijf op.
Roer de slagroom door de koude saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
opa-henny Banketbakker zegt:
slaatje zegt: