KookJij

Roodfruit sabayon

Een heerlijk roodfruit sabayon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roodfruit sabayon te bereiden

▼ Maak het fruit schoon en leg het op de bodem v.d. glazen.
▼ In een ruime pan water aan de kook brengen.
▼Klop au-bain-marie de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig ( zorg dat de kom NIET het hete water raakt).
▼Kriekenbier scheutje voor scheutje erbij schenken en kloppend met de mixer tot een luchtige en gebonden sabayon.
▼Giet de sabayon op het fruit en steek lange lepels in het glas.
▼Kaneelbiscuitjes op een schaaltje erbij.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Het kriekenbier kan je ook vervangen door rode vruchten of bosvruchtensap.
Hoewel de alcohol verdampt als het bier wordt verwarmd, vinden sommigen de smaak van krieken niet lekker....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst