Het kriekenbier kan je ook vervangen door rode vruchten of bosvruchtensap.
Hoewel de alcohol verdampt als het bier wordt verwarmd, vinden sommigen de smaak van krieken niet lekker....
Recept
« Terug naar recepten
Roodfruit sabayon
PT20M
Roodfruit sabayon
Een heerlijk roodfruit sabayon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roodfruit sabayon te bereiden
▼ Maak het fruit schoon en leg het op de bodem v.d. glazen.
▼ In een ruime pan water aan de kook brengen.
▼Klop au-bain-marie de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig ( zorg dat de kom NIET het hete water raakt).
▼Kriekenbier scheutje voor scheutje erbij schenken en kloppend met de mixer tot een luchtige en gebonden sabayon.
▼Giet de sabayon op het fruit en steek lange lepels in het glas.
▼Kaneelbiscuitjes op een schaaltje erbij.
▼ In een ruime pan water aan de kook brengen.
▼Klop au-bain-marie de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig ( zorg dat de kom NIET het hete water raakt).
▼Kriekenbier scheutje voor scheutje erbij schenken en kloppend met de mixer tot een luchtige en gebonden sabayon.
▼Giet de sabayon op het fruit en steek lange lepels in het glas.
▼Kaneelbiscuitjes op een schaaltje erbij.