Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes met fruitbier en rood fruit
PT90M
Stoofpeertjes met fruitbier en rood fruit
Stoofperen kun je op ontzettend veel verschillende manieren maken. Met
bessensap, rode wijn, witte wijn, glühwein, port en zelfs ook met bier.
Ik had nog Liefmans fruitbier (Cuvee-Brut) staan dat niet opging en dat leek
me met wat rood fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen) een
lekkere combinatie om stoofpeertjes mee te maken.
Deze stoofpeertjes zijn zo ontzettend lekker geworden. Ze zijn dan ook niet
alleen een aanrader als bijgerecht, maar ook heerlijk als basis voor een
nagerecht. Ik heb het met een bolletje ijs en slagroom geserveerd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes met fruitbier en rood fruit te bereiden
- Schil de peertjes en zet ze rechtop in een pan.
- Doe de aardbeien, frambozen en bessen erbij.
- Giet het bier erbij en zet de pan op het vuur.
- Snij het vanille stokje in de lengte doormidden en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje, suiker, steranijs, citroenrasp en sap toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg een flinke scheut Coebergh toe en laat het geheel 1-1 ½ uur zachtjes stoven. Het vocht dikt dan mooi in tot een dikke stroperige (dessert)saus.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Niet alleen erg lekker als bijgerecht bij stoofpotten, wild en erg feestelijk op de kersttafel, ook heerlijk als nagerecht met een bolletje vanille ijs en een toef slagroom.