Recept
« Terug naar recepten
Rozijnen uitdeelbolletjes brood
PT60M
Rozijnen uitdeelbolletjes brood
Een heerlijk rozijnen uitdeelbolletjes brood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rozijnen uitdeelbolletjes brood te bereiden
Vet de springvorm in. Volg de algemene bereidingswijze op het pak mix, maar meng vanillesuiker, basterdsuiker, koekkruiden, rozijnen, citroenrasp en boter door de mix. Laat het deeg onder een vochtige theedoek 30 min. rijzen.
Volg de bereidingswijze voor kleine broodjes en maak 21 deegbolletjes. Leg deze in de springvorm: 1 in het midden, de rest in 2 cirkels van 8 en 12 stuks er omheen, zorg dat ze elkaar net niet raken. Vervolg het recept, maar laat het deeg onder de vochtige theedoek rijzen. Bak het brood in ca. 25 min. gaar en bruin.
Laat het brood afkoelen. Bereid het gebaksglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Schenk het glazuur over de bolletjes en strijk het uit met een bakkwastje.
Volg de bereidingswijze voor kleine broodjes en maak 21 deegbolletjes. Leg deze in de springvorm: 1 in het midden, de rest in 2 cirkels van 8 en 12 stuks er omheen, zorg dat ze elkaar net niet raken. Vervolg het recept, maar laat het deeg onder de vochtige theedoek rijzen. Bak het brood in ca. 25 min. gaar en bruin.
Laat het brood afkoelen. Bereid het gebaksglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Schenk het glazuur over de bolletjes en strijk het uit met een bakkwastje.
Gerda Suurd zegt:
Hierop ga ik meerdere varianten maken.