Recept
« Terug naar recepten
Runderbouillon met Madeira en julienne gesneden groenten
PT15M
Runderbouillon met Madeira en julienne gesneden groenten
Een heerlijk runderbouillon met madeira en julienne gesneden groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderbouillon met Madeira en julienne gesneden groenten te bereiden
De bouillon aan de kook brengen. Intussen de groenten julienne snijden (25 gr. wortel, 25 gr. paprika zonder vel, 15-20 gr. knolselderij). De groenten toevoegen aan de bouillon en het vuur uit zetten. Madeira en peterselie toevoegen. Iets laten afkoelen voor het serveren.
Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Dit is een soep die uitstekend past in een meergangendiner (bijvoorbeeld tijdens kerstmis). Met gebruikmaking van voorbereidde runderbouillon is de soep snel te bereiden, dus ideaal als tussengerecht. Daarnaast is door toevoeging van de madeira de bouillon verwarmend van smaak (smaakt dus echt naar winter!).