Het recept geeft roquefort aan, maar ik heb Creme Royale, zachte Deense blauwe kaas genomen. (Aldi) Roquefort is vrij sterk van smaak en ik vind dat die de smaak van de serranoham erg overheerst. Je kunt ook andere blauwschimmelkaas nemen natuurlijk.
De ananasschijven moesten na het grillen in stukjes gesneden worden. Ik vind het wel mooier staan als je de schijf heel laat.
Recept
« Terug naar recepten
Serranoham met ananas en blauwschimmelkaas
PT15M
Serranoham met ananas en blauwschimmelkaas
Een heerlijk serranoham met ananas en blauwschimmelkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Culinaria España 1999
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Serranoham met ananas en blauwschimmelkaas te bereiden
De ananas afgieten, sap opvangen en de schijven die je niet nodig hebt in de siroop bewaren voor iets anders.
De ananas die je wel gebruikt hoeft niet echt droog te zijn.
De kaas in plakken snijden.
De pijnboompitten droog roosteren in een kleine koekenpan en even wegzetten.
De grillpan flink verhitten.
De sneetjes brood (met korst) met een keukenkwastje aan beide kanten goed invetten met olijfolie.
Gril ze in de grillpan mooi bruin en leg weg. Je kunt ze warm houden als je wilt.
De grillpan niet van het vuur halen, die heb je weer nodig.
De basterdsuiker in een bord doen en de ananasschijven erdoor halen, de suiker goed indrukken in de ananas met een lepel of met je vingers.
Grill nu de ananasschijven in de grillpan tot ze goudbruin zijn en ze gekarameliseerd zijn.
Leg elk sneetje brood op een bordje. Verdeel de plakken kaas erover.
Drapeer op de kaas 1 of 2 plakken serranoham.
Op de ham een ananasschijf en het geheel bestrooien met pijnboompitten.
De ananas die je wel gebruikt hoeft niet echt droog te zijn.
De kaas in plakken snijden.
De pijnboompitten droog roosteren in een kleine koekenpan en even wegzetten.
De grillpan flink verhitten.
De sneetjes brood (met korst) met een keukenkwastje aan beide kanten goed invetten met olijfolie.
Gril ze in de grillpan mooi bruin en leg weg. Je kunt ze warm houden als je wilt.
De grillpan niet van het vuur halen, die heb je weer nodig.
De basterdsuiker in een bord doen en de ananasschijven erdoor halen, de suiker goed indrukken in de ananas met een lepel of met je vingers.
Grill nu de ananasschijven in de grillpan tot ze goudbruin zijn en ze gekarameliseerd zijn.
Leg elk sneetje brood op een bordje. Verdeel de plakken kaas erover.
Drapeer op de kaas 1 of 2 plakken serranoham.
Op de ham een ananasschijf en het geheel bestrooien met pijnboompitten.
Vinci zegt: