Klik op foto om te vergroten.
Jonge kabeljauw wordt gul genoemd. Gedroogde kabeljauw noemt men stokvis en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien. De naam Skrei is afgeleid van het Vikingwoord skrida, dat zoiets als 'reizen' betekent.
Recept
« Terug naar recepten
Skreihaasje al reizend de wereld rond
PT20M
Skreihaasje al reizend de wereld rond
Een heerlijk skreihaasje al reizend de wereld rond recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Skreihaasje al reizend de wereld rond te bereiden
Groenten grof snijden.
Pasta beetgaar koken.
Vis goed kruiden en +/- 15 min steamen.
Groenten even opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer zeer warm op bord en werk af met een takje dille.
Pasta beetgaar koken.
Vis goed kruiden en +/- 15 min steamen.
Groenten even opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer zeer warm op bord en werk af met een takje dille.
derbyke zegt:
In het verhaal is duidelijk vermeld waarom hij skrey word genoemd.
Tegen een kalfje zeg je ook niet koe, een veulen is ook geen paard. Groetjes van ons 3tjes :);):p