Recept
« Terug naar recepten
Slow Rosted Zalm met citrusfruit en Venkel
PT60M
Slow Rosted Zalm met citrusfruit en Venkel
We kennen allemaal de kreet "Slow Cooking" , maar de uitdrukking "Slow Roasting" is nog geen gemeengoed. Het wil niets anders zeggen dan dat gerechten op lagere temperatuur in de oven wordt gegaard en dat neemt uiteraard meer tijd in beslag. Nadeel is dus, dat het langer duurt en dus duurder is. Het voordeel zou moeten zijn dat de structuren van de te rooasteren ingredienten minder geweld wordt aangedaan. Voor vlees betekent dit dat het vlees sappiger blijft en minder neiging heeft om taai te worden en uit te drogen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Nederlandse vriendin uit Zuid Frankrijk
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slow Rosted Zalm met citrusfruit en Venkel te bereiden
- Doe de zeer dun gesneden sinaasappel, citroen en venkel in een kom en werk daar door 4 takjes dille, plus zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
- Spreid dit uit op een bakblik.
- Peper de vismoot of vismoten en leg dat op de venkel-fruitmix.
- Giet de olijolie er over het geheel en schuif het de oven in.
- Laat dit 30 minuten garen in de oven.
- Breek dan het stuk vis in grote stukken op een schaal en schep hierover de venkel-fruitmix.
- Strooi er nog wat gesnipperde dille overheen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een glas droge champagne of prosecco of sekt, enz.
Jan A van der Hoeden zegt:
Als je kijkt bij "benodigdheden" zie je staan dat de oven wordt
voorverwarmd op 135 graden Celsius.
Jan A.