Recept
« Terug naar recepten
Soep: heldere bouillon met frisse herfstgroenten
PT30M
Soep: heldere bouillon met frisse herfstgroenten
Het Nederlandse woord courgette voor de vrucht komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: heldere bouillon met frisse herfstgroenten te bereiden
- Courgetten halveren in de lengte en deze in reepjes snijden. Ajuin in blokjes snijden. Wortel in reepjes snijden, de krieltjes ongeschild in fijne ringen snijden. Stoof de groenten even aan in een beetje boter voeg de warme kippenbouillon toe en laat op een matig vuur sudderen. De laaste 10 min. de rijst toevoegen. Serveer deze heldere groenten bouillon zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mimi Emmanouil zegt:
Vriendelijke groetjes van uw super grote FAN ! Mimi
Hilde Dumont zegt: