Recept
« Terug naar recepten
Soep met overschotjes van van-alles
PT30M
Soep met overschotjes van van-alles
Frigo leeg maken een weekend bij vrienden staat op de planning een deel van de soep maar in porties invriezen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
-4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep met overschotjes van van-alles te bereiden
- Witloof grof snijden, hou enkele blaadjes aan de kant voor afgarnering. Ijsberg grof snijden houd even zeer enkele lichte blaadjes zeer fijn gesneden aan de kant voor afgarnering. Een wortel grof snijden eveneens de ajuin, de andere wortel in zeer fijne blokjes snijden. Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken hou deze aan de kant voor afgarnering. Deze groenten in een beetje boter gaar aanstoven voeg de bouillon toe en laat even opkoken, mix de soep zeer goed en breng opnieuw aan de kook. Voeg de fijn gesneden wotel en mais toe laat een vijftal min pruttelen. Serveer de soep zeer warm en garneer af met de spekblokjes, witloofblaadjes gevuld met de dressing en de zeer fijn gesneden ijsberg.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: