Recept
« Terug naar recepten
Saus met groenten en stukjes vlees voor bij de pasta
PT30M
Saus met groenten en stukjes vlees voor bij de pasta
Kokkerellen: weer van alles bijeen en hoe gaat het smaken??? Gewoon eens proberen, en moet het toegeven de gasten hebben er van gesmuld. Geserveerd met pasta.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus met groenten en stukjes vlees voor bij de pasta te bereiden
- Witloof: voor degene die het wenst de harde bittere kern verwijderen en het witloof in ringen snijden. Tomaten in blokjes snijden. Ajuin eveneens in blokjes snijden. Rucola iets fijner snijden.
- Bak het spek zonder vetstoffen aan in een diepe pan voeg de in blokjes gesneden salami en hespenblokjes toe.
- Voeg de groenten toe ( rucola aan de kant houden) en kruid zeer goed met de harissa kruiden. Zet het vuur lager en laat rustig sudderen.
- Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk kruid deze met peper en muskaatnoot voeg evenzeer de honing toe.
- De saus bij het vlees en groenten en als laatste de rucola eronder mengen.
- Serveer deze saus bij een pasta naar keuze.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.