Recept
« Terug naar recepten
Lasagne op zijn paasbest
PT45M
Lasagne op zijn paasbest
Een heerlijk lasagne op zijn paasbest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne op zijn paasbest te bereiden
Maak een roux van de boter, bloem en melk roer er 100 gr gemalen kaas onder. Kruid naar smaak af.
Ajuin in blokjes snijden.
Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
Tomaten in blokjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Een deel van de rucola fijn snijden.
Bak de spekblokjes zonder vetstoffen gaar aan.
Stoof de groenten even aan in een beetje boter en kruid naar smaak en voeg het spek toe. De helft van de groenten onder de saus mengen.
Neem een vuurvaste schotel beboter deze en begin met een laagje saus vervolgens met de bladeren lasagna en eindig met saus.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min. garen.
Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de lasagna over twee borden vervolgens de andere helft van de groenten er rond verdelen. Bestrooi rijkelijk met kaas en zet onder de grill.
Voor het serveren nog een beetje rucola en gemalen kaas erover verdelen.
Ajuin in blokjes snijden.
Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
Tomaten in blokjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Een deel van de rucola fijn snijden.
Bak de spekblokjes zonder vetstoffen gaar aan.
Stoof de groenten even aan in een beetje boter en kruid naar smaak en voeg het spek toe. De helft van de groenten onder de saus mengen.
Neem een vuurvaste schotel beboter deze en begin met een laagje saus vervolgens met de bladeren lasagna en eindig met saus.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min. garen.
Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de lasagna over twee borden vervolgens de andere helft van de groenten er rond verdelen. Bestrooi rijkelijk met kaas en zet onder de grill.
Voor het serveren nog een beetje rucola en gemalen kaas erover verdelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.