KookJij

Spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel

Een heerlijk spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel te bereiden

De geschaafde amandelen in een droge koekenpan op het vuur lichtbruin laten kleuren. Regelmatig met een houten lepel omroeren. Als ze lichtbruin zijn, uit de pan halen en op een bord laten afkoelen.
De aardbeien wassen, het steeltje verwijderen en daarna halveren.
De chocoladesaus op laag vuur verwarmen. Op het laatste moment doe je per portie 2 balletjes vanille-ijs en 2 balletjes aardbeienijs in de pureeknijper of aardappelpers en knijp deze nu dicht.
Laat het ijs op een bordje kringelen. Doe zo de vier bordjes.
Giet nu de chocoladesaus erover en bestrooi met de amandelen. Direct opeten. Jammie !!


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke,
Gisteren eindelijk een puree knijper te pakken zien te krijgen in Toronto. Vandaag wilde ik het proberen maar nu mijn vraag ,moet je het ijs iets zacht laten worden want zo uit de vriezer ging absoluut niet. Groeten Willemien
simone

simone zegt:
wat een creatief recept! echt apart. alleen wel jammer dat je het meteen moet opeten;)