Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel
PT20M
Spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel
Een heerlijk spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekkeretenmaken.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti-ijs met chocoladesaus en gebrande amandel te bereiden
De geschaafde amandelen in een droge koekenpan op het vuur lichtbruin laten kleuren. Regelmatig met een houten lepel omroeren. Als ze lichtbruin zijn, uit de pan halen en op een bord laten afkoelen.
De aardbeien wassen, het steeltje verwijderen en daarna halveren.
De chocoladesaus op laag vuur verwarmen. Op het laatste moment doe je per portie 2 balletjes vanille-ijs en 2 balletjes aardbeienijs in de pureeknijper of aardappelpers en knijp deze nu dicht.
Laat het ijs op een bordje kringelen. Doe zo de vier bordjes.
Giet nu de chocoladesaus erover en bestrooi met de amandelen. Direct opeten. Jammie !!
De aardbeien wassen, het steeltje verwijderen en daarna halveren.
De chocoladesaus op laag vuur verwarmen. Op het laatste moment doe je per portie 2 balletjes vanille-ijs en 2 balletjes aardbeienijs in de pureeknijper of aardappelpers en knijp deze nu dicht.
Laat het ijs op een bordje kringelen. Doe zo de vier bordjes.
Giet nu de chocoladesaus erover en bestrooi met de amandelen. Direct opeten. Jammie !!
Willemien uit Canada zegt:
Gisteren eindelijk een puree knijper te pakken zien te krijgen in Toronto. Vandaag wilde ik het proberen maar nu mijn vraag ,moet je het ijs iets zacht laten worden want zo uit de vriezer ging absoluut niet. Groeten Willemien