Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten
PT10M
Spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten
Spaghetti met een heerlijke saus van knapperig gebakken spekreepjes en
knoflook, afgeblust met een scheutje cognac (vieux of witte wijn mag ook) en een toevoeging van room en flink wat groene pesto. Als bite wat lekkere geroosterde pijnboompitten, gegarneerd met
kerstomaatjes en flink wat Parmezaanse kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten te bereiden
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Bak de spekreepjes in de droge (anti-aanbak) koekenpan bruin en knapperig. Bak de knoflook heel even mee. Blus af met de cognac of andere genoemde drank (dit is niet echt noodzakelijk, zonder alcohol ook lekker!). Laat even inkoken op hoge warmtebron.Voeg de room toe en laat dit ook wat inkoken tot het geheel iets dikker wordt.Roer de pesto en het grootste deel van de pijnboompitten erdoor.
- Dien de spaghetti en de saus afzonderlijk op.
- Garneer met kerstomaatjes, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker is de kerstomaatjes op het laatst even mee te bakken. Je kunt ook wat meer tomaatjes in de spaghetti doen.