Vlak voor het opdienen de saus goed door de spinaziesla husselen en in grote slakom of per persoon in kleine kommetjes opdienen.
Ik laat de gasten zelf de kaas op de sla strooien.
Er zit geen zout in omdat ik zelf de zoute kaas genoeg vind.
Ik zet wel een flacon met grove zoutkorrels (kosjer) op tafel.
Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesla met Krenten
PT10M
Spinaziesla met Krenten
Een heerlijk spinaziesla met krenten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Familie recept dat oorspronkelijk wrsch.uit Italie komt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesla met Krenten te bereiden
1)Was de spinazie zorgvuldig,verwijder de grote stelen en droog de groente (of slinger ze goed uit) en bewaar in de koelkast in een vochtige doek.
2)Doe de krenten,pijnboompitten,sjalotjes,knoflook,azijn,
olie,honing,mosterd en peper in de blender en draai daarvan een gladde saus en zet koel weg
3)Schaaf de kaas in kleine flinters en doe in een kommetje
2)Doe de krenten,pijnboompitten,sjalotjes,knoflook,azijn,
olie,honing,mosterd en peper in de blender en draai daarvan een gladde saus en zet koel weg
3)Schaaf de kaas in kleine flinters en doe in een kommetje