Recept
« Terug naar recepten
Stevige soep
PT120M
Stevige soep
Een heerlijk stevige soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stevige soep te bereiden
-De soeppan voor driekwart vullen met water, de bouillonblokjes, laurieblaadje en de uien erbij doen en aan de kook brengen.
-De soepkip (goed afwassen) of de runderschenkel in de pan doen en het vuur zacht draaien.
-Met deksel schuin op de pan ruim 3 uurtjes laten trekken.
-Kip of runderschenkel eruit halen en laten afkoelen.
-Kip plukken of runderschenkel bot verwijderen en vlees kleinsnijden.
-Wortel in de pan gooien en 15 minuutjes zachtjes laten koken.
-Intussen de aromatpoeder door het gehakt kneden en balletjes draaien.
-Al het vlees (balletjes en kip of schenkel) terug in de pan doen, samen met de aardappel en 10 minuutjes zachtjes laten koken.
-Dan de bloemkool, spaghetti en fijngesneden selderij erbij doen, laten koken tot de spaghetti gaar is, regelmatig roeren.
-Even proeven en evt. afkruiden met peper en zout, laurierblaadje eruit vissen.
Smakelijk!
-De soepkip (goed afwassen) of de runderschenkel in de pan doen en het vuur zacht draaien.
-Met deksel schuin op de pan ruim 3 uurtjes laten trekken.
-Kip of runderschenkel eruit halen en laten afkoelen.
-Kip plukken of runderschenkel bot verwijderen en vlees kleinsnijden.
-Wortel in de pan gooien en 15 minuutjes zachtjes laten koken.
-Intussen de aromatpoeder door het gehakt kneden en balletjes draaien.
-Al het vlees (balletjes en kip of schenkel) terug in de pan doen, samen met de aardappel en 10 minuutjes zachtjes laten koken.
-Dan de bloemkool, spaghetti en fijngesneden selderij erbij doen, laten koken tot de spaghetti gaar is, regelmatig roeren.
-Even proeven en evt. afkruiden met peper en zout, laurierblaadje eruit vissen.
Smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
lekkerbekske zegt:
Jij kent dus die Indianentraditie ook Monique van die scharrelkipsoep. Als de pappoose(kind van een Indiaan of beter gezegd Native),verkouden wordt,kopen de ouders meteen een dikke scharrelkip bij de boer of slachten hun eigen kip en koken daar een flinke pot soep van. Ze beweren,dat dat beter helpt tegen een verkoudheid dan alle medicijnen van 'the white man'. Het vet van de kip weggooien is je eigen gezondheid verkwanselen.
Redactie KookJij
In de Joodse keuken wordt een goede kippensoep ook al eeuwen aangeprezen als hèt middel bij verkoudheid en griep.
apu zegt: