Kan met frietjes, pasta, rijst of aardappelpuree geserveerd worden.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met pikante kip
PT30M
Stoofpotje met pikante kip
Een heerlijk stoofpotje met pikante kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met pikante kip te bereiden
Snij de kipfilets in reepjes, marineer deze met olijfolie, cayennepeper en bruschettakruiden. Laat desnoods een nachtje marineren.
Snij de champignons in schijven.
Paprika's in fijne reepjes snijden.
Ajuin in ringen snijden.
Verhit een diepe pan en voeg de marinade met kipfilets en de groenten toe, stoof dit alles gaar aan.
Snij de champignons in schijven.
Paprika's in fijne reepjes snijden.
Ajuin in ringen snijden.
Verhit een diepe pan en voeg de marinade met kipfilets en de groenten toe, stoof dit alles gaar aan.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jacqueline zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt:
slaatje zegt:
Rita zegt:
salie.
Zou dat ook lekker zijn in het recept. Voor de bruschettakruiden moet ik naar Apeldoorn en dat is een hele onderneming. Vandaar ik dit vraag.
Fijne dag.
Groetjes Rita.
slaatje zegt:
AnnikaT zegt:
Handgemalen melange van gedroogde tomatenvlokken, Italiaanse kruiden en knoflook.
Toepassingen:
Bruschetta kruiden is lekker over aardappels, salades en eiergerechten. Maar je kunt hem ook gebruiken als dipper of, natuurlijk, om bruschetta's mee te maken. Of bestrijk er eens een gesneden ciabatta mee, leg er wat schaafsels parmiggiano op en gratineer dat even onder de grill.
derbyke zegt: