Dit is een creools recept (Tomtom is nééén géén navigatie!)
In Suriname is Tomtom een ronde bal; iedereen neemt een eigen stukje ervan af en "sopt" het in de pindasoep.
Maar je kunt ook voor elk persoon kleine balletjes maken en eet je het uit je eigen kommetje.
Recept
« Terug naar recepten
Tomtom foe bana
PT60M
Tomtom foe bana
Een heerlijk tomtom foe bana recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
mijn kookschrift; recept van IlseMarie Dorff
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomtom foe bana te bereiden
schil de bananen en doe ze in een pan
voeg wat zout toe en zoveel water dat het onderstaat
kook de bananen: rijpe bananen 25 min.
groene in ca 40. min
giet ze af en stamp ze fijn
met vochtige handen balletjes vormen
serveer de tomtom in de surinaamse pinda soep
voeg wat zout toe en zoveel water dat het onderstaat
kook de bananen: rijpe bananen 25 min.
groene in ca 40. min
giet ze af en stamp ze fijn
met vochtige handen balletjes vormen
serveer de tomtom in de surinaamse pinda soep
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ingrid zegt:
En ik heb het kookboek van 1971 van de huishoudschool van Suriname en daar staat het ook in als vervanger.
LisaLemper zegt:
LisaLemper zegt: