Ik heb een boek gelezen wat over de Normandië ging, waar dit recept instaat.
Recept
« Terug naar recepten
Tomates farcies (Gevulde tomaten)
PT90M
Tomates farcies (Gevulde tomaten)
Een heerlijk tomates farcies (gevulde tomaten) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Schrijfster Susan Herrmann Loomis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomates farcies (Gevulde tomaten) te bereiden
Verwarm de oven voor op 200˚C/gasovenstand 8.
Scheur het brood in stukjes en leg die in een kom.
Giet er de melk over en druk het brood in de melk zodat het helemaal bedekt is en laat dit ± 30 min. intrekken totdat alle melk is opgenomen.
Snij het kapje van de tomaten en bewaar de kapjes.
Verwijder de zaadjes en het grootste deel van de kern van de tomaten en gooi dit weg.
Bestrooi de tomaten vanbinnen met wat zout en peper,
zet deze ondersteboven op keukenpapier om uit te lekken.
Verhit de olie in de koekenpan en roerbak de ui en knoflook ±.6-8 min. tot de uien glazig zijn.
Strooi er zout en peper over en doe het ui/knoflookmengsel in een kom.
Doe de champignons in de pan en bak deze ± 6 min. tot ze hun vocht hebben losgelaten en zacht zijn.
Schep ze in die tijd zo nu en dan om.
Doe ze in de kom met het ui/knoflookmengsel.
Doe het in melk geweekte brood en het varkensgehakt erbij.
Hak de dragon en de peterselie fijn.
Doe ook deze in de kom met het ei.
Kneed alles goed door elkaar met de hand.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Bak evt. een theelepel van het mengsel bij twijfel van smaak en voeg evt. nog peper en zout toe.
Druk deze vulling in de tomaten, met een kop erop als dat zo uitkomt.
Leg de tomatenkapjes op de gevulde tomaten, zet ze in een ingevette passende ovenschaal en bak ze ong.1 uur in de oven totdat ze goudbruin zijn, de vulling door en door gaar is en de tomaten zacht zijn.
Haal de tomaten uit de oven en sprenkel voor het serveren het braadvcht uit de koekenpan erover.
Scheur het brood in stukjes en leg die in een kom.
Giet er de melk over en druk het brood in de melk zodat het helemaal bedekt is en laat dit ± 30 min. intrekken totdat alle melk is opgenomen.
Snij het kapje van de tomaten en bewaar de kapjes.
Verwijder de zaadjes en het grootste deel van de kern van de tomaten en gooi dit weg.
Bestrooi de tomaten vanbinnen met wat zout en peper,
zet deze ondersteboven op keukenpapier om uit te lekken.
Verhit de olie in de koekenpan en roerbak de ui en knoflook ±.6-8 min. tot de uien glazig zijn.
Strooi er zout en peper over en doe het ui/knoflookmengsel in een kom.
Doe de champignons in de pan en bak deze ± 6 min. tot ze hun vocht hebben losgelaten en zacht zijn.
Schep ze in die tijd zo nu en dan om.
Doe ze in de kom met het ui/knoflookmengsel.
Doe het in melk geweekte brood en het varkensgehakt erbij.
Hak de dragon en de peterselie fijn.
Doe ook deze in de kom met het ei.
Kneed alles goed door elkaar met de hand.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Bak evt. een theelepel van het mengsel bij twijfel van smaak en voeg evt. nog peper en zout toe.
Druk deze vulling in de tomaten, met een kop erop als dat zo uitkomt.
Leg de tomatenkapjes op de gevulde tomaten, zet ze in een ingevette passende ovenschaal en bak ze ong.1 uur in de oven totdat ze goudbruin zijn, de vulling door en door gaar is en de tomaten zacht zijn.
Haal de tomaten uit de oven en sprenkel voor het serveren het braadvcht uit de koekenpan erover.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
De zaadjes en de kern gooi ik niet weg maar doe deze door een zeef. Het sap komt dan met een beetje room of Rama finesse om de tomaten heen.
Ook heel lekker met zelf gemaakte aardappel puree.;):)
liske zegt: