Recept
« Terug naar recepten
Tuinbonen met ham
PT25M
Tuinbonen met ham
Een heerlijk tuinbonen met ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tuinbonen met ham te bereiden
Dop de tuinbonen.
Blancheer de tuinbonen in ruim kokend water met zout en pel ze.
(als de harde vliesjes eraf zijn, worden de tuinbonen minder droog).
Snij de ham in heel kleine dobbelsteentjes (brunoise).
Smelt de boter en smoor de ham en warm de boontjes mee.
Blancheer de tuinbonen in ruim kokend water met zout en pel ze.
(als de harde vliesjes eraf zijn, worden de tuinbonen minder droog).
Snij de ham in heel kleine dobbelsteentjes (brunoise).
Smelt de boter en smoor de ham en warm de boontjes mee.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

Eddy zegt:
bertal zegt:
deze persoon weet heel goed wat blancheren is.
Precies zoals je het omschreven hebt.
Maar zoals ik het omschreven hebt is het blancheren alleen bedoeld om het vliesje eraf te halen.
niet meer en niet minder.
Deze tuinbonen hoeven niet ingevroren te worden.:);)
Dus receptuur goed lezen is een eerste vereiste.
verder heel veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers