Recept
« Terug naar recepten
Vanillepudding a la Melba
PT15M
Vanillepudding a la Melba
Mijn zwager en schoonzusje bleven eten en die willen altijd graag een nagerecht. Ik had daar niet echt op gerekend dus kijken wat ik nog op voorraad had.
Pakjes puddingpoeder heb ik altijd in huis omdat ik die ook gebruik bij het bakken. Blikken fruit zijn er ook altijd en frambozen had ik in de koelkast. Zo kwam ik tot de keuze voor dit toetje. Het toetje viel in de smaak bij allemaal.
Weer eens iets anders en echt lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Essen und Trinken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanillepudding a la Melba te bereiden
- Perziken in dunne schijfjes snijden.
- 4 flinke kopjes of schaaltjes met koud water omspoelen.
- In elk schaaltje of kopje 2 perzikschijfjes leggen.
- Puddingpoeder glad roeren met suiker en 6 eetlepels koude melk glad roeren.
- Restant melk en slagroom aan de kook brengen in een antiaanbakpannetje. Zodra dit kookt het puddingpoeder met de suiker in de kokende melk/room toeren en minstens 1 minuut zachtjes laten koken.
- Afwisselend pudding en restant perzikschijfjes in de kommetjes doen. Afsluiten met perzik.
- Afgedekt met vershoudfolie plm. 2 uur koud wegzetten.
- Frambozen mengen met poedersuiker en kirsch. (Diepgevroren frambozen laten ontdooien).
- Pudding voorzichtig met een klei mes van de kommetjes losmaken en op bordjes storten,
Met de frambozen serveren (zie foto)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker en eenvoudig nagerecht met fruit.