Het gerechtje moet een ietwat Aziatische uitstraling hebben.
De bedoeling is dat ik er een witte wijn bij zou drinken van de familie Perrin (bv een Famille Perrin 2014, Côtes-du-Rhône Blanc). Maar een andere droge witte wijn kan ook prima.
Recept
« Terug naar recepten
Vispakketje Perrin
PT30M
Vispakketje Perrin
Jaren geleden was ik op bezoek bij één van de wijn-domeinen van de familie Perrin (zuidelijke Rhône streek). Het ging mij toen om de bijzonder fraaie wijnen die zij produceren. Ik heb bij die gelegenheid een paar recepten meegekregen om uit te proberen met hun witte wijnen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Wijnhuis
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispakketje Perrin te bereiden
- Maak 4 dubbele vellen alu folie van ± 40x 30 cm en kwast die in het centrum in met olie.
- Leg in het midden van elk vel een stuk paprika.
- Leg op de paprika de sojascheuten, daarop de geraspte wortel en daarop een kwart gedeelte van de lenteui.
- Daarop gaan op elk pakketje 1 lepel vermouth, 1 lepel ketjap ,paplepel sesam olie en een paplepel arachide olie.
- Helemaal bovenop komt een stuk vis dat aan alle zijden gepeperd en gezouten is.
- De pakketjes worden naar boven dicht gemaakten een twintigtal minuten in de oven gelegd.
- Geef er rijst bij.