KookJij

Vleesbroodje: simpel maar toch apart

Vleesbrood kan je warm als koud serveren, naar eigen smaak ingrediënten toevoegen. Zelfs opvullen met een heerlijk hard gekookt eike, groenten enz... aan jullie de keus.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vleesbroodje: simpel maar toch apart te bereiden

Meng het gehakt met het eike, kruiden, pickles, chapelure en pijnboompitten.
Maak van het gehakt een mooi broodje.
Verhit boter in de pan bak het broodje rondom mooi bruin aan, zet het vuur lager het deksel op de pan.
Laat nu maar rustig verder garen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Voor heerlijke zelfgemaakte pickels even klikken op de onderstaande link.
Henkies Piccalilly of pickels | https://www.kookjij.nl/recepten/henkies-piccalilly-of-pickels

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Onder "Indische pastei" heb je een handleiding voor gehaktbrood. De topping van de pastei is aangemaakt gehakt en vaak genoeg gebruik ik het als ik geen groenten gebruik. In tegenstelling tot het recept kan je het gehakt dan wél invriezen, zowel rauw als bereid.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Barbara, gehaktbrood valt altijd in de smaak voor groot en klein.
Groetjes Hilde
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Neen Monique, ik gebruik altijd zelfgemaakte aardappelpuree, maar als het tóch te vochtig is doe ik wel uit een pak erbij. Proef dan wel of het niet te flauw smaakt.
Succes!
monique

monique zegt:
Barbara metz, bedoel je de poedervorm aardappelpuree? Eigenlijk een heel goed idee! Ga ik uitproberen !k maak gehaktbrood ook altijd in een cakevorm maar hij is naar mijn idee te vochtig. Ga dit uitproberen dus!
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Doe het gehaktbrood in een broodvorm en in de oven op 180 gr., een half uur.
Heel gemakkelijk te snijden en op een bruin of wit bolletje.
In plaats van paneermeel/chapelure, aardappelpuree gebruiken .......
Gehaktbrood valt ALTIJD in de smaak, hoe je ook bereidt.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker doen Harry ik hoor het wel hoe het smaakte ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik heb eens vleesbrood gemaakt met een recept wat ik op een andere site had gevonden... Dat was me toen niet zo goed bevallen. Ik ga deze zeker eens proberen!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan Jenny, zijn er vragen je weet me te vinden op KookJij ;-) Groetjes
Jenny

Jenny zegt:
Dank je wel Hilde.
Ben idd een Nederlander!
Ondertussen weet ik al wat chapelure is! Ik begin te vorderen!!!
:)
Bobby

Bobby zegt:
Ik heb wel eens vaker recepten voor gehakt of vleesbrood gezien. Alleen nog nooit zelf gemaakt, zelfs nog nooit geproeft. Het er iig lekker uit! Ik heb dit recept toegevoeg aan m'n favorieten, ik ben nu toch wel erg nieuwschierig geworden :-) Binnenkort maar eens maken.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zó lekker, die broodjes van jou! Is weer eens heel wat anders dan onze bal gehakt. Zelf vind ik het fijn dat een ieder zijn hoeveelheid kan bepalen. Deze lijkt me ook heerlijk! Gelukkig is er weer een voorraadje van Henkie's pickels. ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Rien, groetjes Hilde
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
mmmmm lekker Hilde ook voor het kookboek

Groetjes
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Jenny in Belgie zeggen we pickles ben je van Nederland daar noemen ze het piccalilly. Even kijken naar mijn kookverhaal ;-)
Voor jou zal ik bij de reactie de link nog eens plaatsen. Henkies piccalilly of pickles
Hopelijk heb ik je verder kunnen helpen. Groetjes Hilde
Jenny

Jenny zegt:
Zijn pickels augurken?