Recept
« Terug naar recepten
Zeeuwse oester met saus van eendenlever
PT60M
Zeeuwse oester met saus van eendenlever
Een heerlijk zeeuwse oester met saus van eendenlever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeuwse oester met saus van eendenlever te bereiden
Kook de room tot de helft in.
Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd in reepjes.
Maak een dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren.
Oesters openen, vocht afgieten en opvangen voor de saus. Het de bijbehorende deksel (ronde schelp) terug op de oester. De oesters 3 minuten op de ovenrooster doorwarmen in de turbo-oven op 240°.
Zeewier kort laten koken met wijn en oestervocht.
Daarna de oesters openen; zeewier en wijnbouillon zeven.
Wrijf de lever door een fijne (bij voorkeur haren of kunststofzeef) zeef en door de ingekookte room roeren; langzaam weer verwarmen.
De gezeefde wijnbouillon toevoegen tot de juiste dikte van de saus bereikt is. Breng op smaak met cognac, zout en peper.
Presentatie
Verdeel zeewier over kleine borden, zet hierop de geopende oesters vast en nappeer met de saus. Garneer af met door de dressing gehaald blaadje sla en een reepje tomaat
Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd in reepjes.
Maak een dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren.
Oesters openen, vocht afgieten en opvangen voor de saus. Het de bijbehorende deksel (ronde schelp) terug op de oester. De oesters 3 minuten op de ovenrooster doorwarmen in de turbo-oven op 240°.
Zeewier kort laten koken met wijn en oestervocht.
Daarna de oesters openen; zeewier en wijnbouillon zeven.
Wrijf de lever door een fijne (bij voorkeur haren of kunststofzeef) zeef en door de ingekookte room roeren; langzaam weer verwarmen.
De gezeefde wijnbouillon toevoegen tot de juiste dikte van de saus bereikt is. Breng op smaak met cognac, zout en peper.
Presentatie
Verdeel zeewier over kleine borden, zet hierop de geopende oesters vast en nappeer met de saus. Garneer af met door de dressing gehaald blaadje sla en een reepje tomaat