KookJij

Zoet amandelbrood

Een heerlijk zoet amandelbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoet amandelbrood te bereiden

Bereiden ca. 10 minuten
Wachtijd ca. 3 uur en 30 minuten

Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen.
Sinaasappel uitpersen. In maatbeker citroensap en sinaasappelsap aanvullen met water tot 300 ml. Citroenrasp erdoor roeren.
In diep bord armandelspijs met vork heel fijn maken.
Bakblik vullen met achtereenvolgens aangelengd sap, broodmix, amandelen, amandespijs en boter.
Broodmachine inschakelen op programma voor het zoet brood.
Bevat per sneetje 235 kilocalorieën

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dorothy

dorothy zegt:
fantastisch:p
JULIE

JULIE zegt:
iK HOU HET AMANDELSPIJS APART, DOE ALLES VOOR HET BROOD IN DE BROODMACHINE OP DEEGZETTING, DAN ERUIT EN HET OPGEROLDE AMANDELSPIJS (ALS EEN ROL VAN 3 CM DIK OP DE BODEM VAN HET BROODDEEG VOUWEN, MET WATER EN EI DICHTPALKKEN EN NOGMAALS LATEN RIJZEN IN DE OVEN OP LAAGSTE STAND VOOR 30 MIN OP BAKBLIK, DAN IN OVEN BAKKEN VOOR 35 MIN,LEKKER!!!!! dE AMANDELSPIJS ZIT DAN ALS EEN ROLLTJE IN ELK SNEETJE