Ik heb dit recept zelf gemaakt, en het wat aangepast met extra ingrediënten: kokos en chocolade.
Ik vond ze heerlijk en mijn buurvrouw vond ze ook zalig!
Dus ik zou zeggen: EET SMAKELIJK
Recept
« Terug naar recepten
Zoete bladerdeegflappen met banaan, kokos+chocola
PT30M
Zoete bladerdeegflappen met banaan, kokos+chocola
Een heerlijk zoete bladerdeegflappen met banaan, kokos+chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete bladerdeegflappen met banaan, kokos+chocola te bereiden
Snijd de bananen in niet al te dikke plakjes.
Laat het bladerdeeg ontdooien, maar niet zodat ze helemaal zacht zijn. Leg ze op een rij met de gladde kant naar boven. Leg op ieder plakje bladerdeeg een stuk of 6-8 plakjes banaan, daarbovenop doe je chocoladevlokken, eventueel fijngemaakt met de achterkant van een lepel en daarop doe je wat geraspte kokos. Dit doe je zo bij alle plakken bladerdeeg. Dan vouw je alle vier de punten naar elkaar toe en maak je bovenop een klein bolletje. Maak het envelopje goed dicht en besmeer ze met wat losgeklopt ei. Verwarm hierna de oven 10 minuten voor (heteluchtoven: 225°C) en laat de flappen in 25 minuten mooi bruin worden. Leg op de bodem van de bakplaat eventueel bakpapier, zodat het niet blijft plakken.
Laat het bladerdeeg ontdooien, maar niet zodat ze helemaal zacht zijn. Leg ze op een rij met de gladde kant naar boven. Leg op ieder plakje bladerdeeg een stuk of 6-8 plakjes banaan, daarbovenop doe je chocoladevlokken, eventueel fijngemaakt met de achterkant van een lepel en daarop doe je wat geraspte kokos. Dit doe je zo bij alle plakken bladerdeeg. Dan vouw je alle vier de punten naar elkaar toe en maak je bovenop een klein bolletje. Maak het envelopje goed dicht en besmeer ze met wat losgeklopt ei. Verwarm hierna de oven 10 minuten voor (heteluchtoven: 225°C) en laat de flappen in 25 minuten mooi bruin worden. Leg op de bodem van de bakplaat eventueel bakpapier, zodat het niet blijft plakken.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Leuk recept!
Karin zegt: