De taart verdeeld in hapklare brokken is ook een
lekker borrelhapje, of een punt naast een kop zelfgemaakte soep ook niet
te versmaden.
Buffet ca 8 stukken. Als hoofdgerecht met soep voor 4 personen.
Recept
« Terug naar recepten
Bacon taart
PT60M
Bacon taart
Deze taart was enkele jaren geleden onderdeel van het paasbuffet voor
kinderen en kleinkinderen. De taart verdeeld in hapklare brokken is ook een
lekker borrelhapje, of een punt naast een kop zelfgemaakte soep ook niet
te versmaden. Hier vond iedereen de taart gelukkig onwijs lekker . Ziet er
als zodanig niet zo uit op de foto helaas.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Uit deLibelle van lang geleden eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bacon taart te bereiden
- Leg de ontdooide plakken deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 26 cm doorsnede.
- Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van circa 22 cm doorsnede.
- Prik de deegbodem in met een vork.
- Bak de bacon krokant in een droge Koekenpan laat even uitlekken op keukenpapier en verdeel de bacon dan over de deegbodem.
- Klop de eieren los met de eidooier, crème fraîche en (weinig) zout, peper en kaas.
- Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart 30-40 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Schakel de oven na 10 min terug naar 180°C. De taart is goed als het eimengsel mooi gestold is.