KookJij

Wat Kook Jij tijdens de feestdagen?

Datum: 14 december 2015 Categorie: Eten en Drinken, Prijsvragen Reacties: 10

Beste Kookliefhebber,

Het heerlijk avondje ligt al weer achter ons. De Goedheiligman heeft zijn koffers gepakt en is huiswaarts gekeerd met zijn trouwe gevolg. Wij hopen dat jullie er van genoten hebben, al dan niet met zelfgebakken speculaas of pepernoten.

Nu wordt het tijd om na te gaan denken over de komende feestdagen.

 

Kerst kookgerei

Wat kook jij tijdens de kerstdagen?

Maak je er enorm veel werk van en spit je al je verzamelde tijdschriften en kookboeken door om je gasten iets geweldigs voor te schotelen? Niets is teveel werk, hoe meer gangen hoe beter.
Of ben je meer van; doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Je maakt jouw favoriete stamppot maar dan nét iets specialer.
Of ben je meer van de aloude tradities? Die overheerlijke pudding van oma, de soep die niemand zo lekker kan klaarmaken als jouw eigen moeder. Als hoofdmaaltijd de overbekende rollade, omdat dat nu eenmaal zo hoort.

 

Kerst dinner

Deel jouw kerstgerecht met de kookliefhebbers van KookJij.

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw favoriete feestmaal eruit gaat zien!

Plaats je favoriete gerecht, uiteraard met foto. In het veld 'mijn kookverhaal' lezen wij graag waarom nu juist dít gerecht voor jou en je dierbaren zo speciaal is.
Of het nu gaat om een voor- hoofd- of nagerecht, alles is toegestaan.

Het leukste recept belonen wij met een set van de drie nieuwste receptenboekjes, te weten:
⁃ Fun Food
⁃ Party Gerechten
⁃ Cocktails
Als extra bonus voegen wij daar nog de KookJij spatel en kwastje aan toe.

 

Kerst kransjes

Wist je dat...

Gratis kookboekP.S. Weet je dat je nog steeds voor de boekjes, spatels en kwastjes kunt sparen?
Buiten de bestaande titels hebben wij een kleine hoeveelheid kunnen bestellen van de 3 nieuwe titels. Wees er dus snel bij, want op=op!

Het KookJij Team wenst je een heerlijke, culinaire feestmaand toe, met natuurlijk als hoogtepunt je zelfgebakken oliebollen!!

 

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Traditiegetrouw op kerstavond, kartoffelsalade met bockwurst (als ik die kan kopen, ben niet in Duitsland geweest) of anders ferme jongens van Meica. Kipsaté met pindasaus, bitterballen en een heerlijke groentebouillon, uiteraard alles zelfgemaakt, behalve de worst haha. 1e Kerstdag: Runderrollades Knoedels, zure bonen en roomboontjes. Toetjes moet ik nog even bekijken. 2e Kerstdag kliekjes.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Bij ons is het altijd een verrassing daar we met de feestdagen in het buitenland vertoeven. Altijd spannend vis komt er zowiezo op tafel we zitten aan de zee alles vers van de visboer. Voor iedereen fijne feesten en een spetterend 2016 ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik ben er nog niet helemaal uit. De kinders komen de "derde" kerstdag, ik ben van plan een lekkere stoofpot te maken.
En waarschijnlijk toe de pudding van mijn moeder, met stoofpeertjes of tutti frutti.
Ach, ik heb gelukkig nog even....
Fijne dagen en en liefdevol 2016!
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Met kerst is het hier een vier gangen menu, amuse met champagne, een voorgerecht met gerookte eendenborst, broccolisoep met gerookte zalm, hertenstoofpot met een gratin van aardappelen en knolselder en als dessert een kerstbuche van ijs!!
NIeuwjaar zitten we in het buitenland met de voetjes onder tafel!
Voor iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!!
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Mijn vrouw gaat een rijsttafel maken voor de kerstdagen. Dat kun je geheel van te voren doen. Dat betekent ook dat de helft tijdens de maaltijd niet meer geregeld in de keuken moet staan. We zitten met z'n dertienen aan tafel en er is dus altijd voor een ieder wat. Toe waarschijnlijk spekkoek en ijs.
Ik wens jullie allen een fijne kerstmis toe en een 2016 dat moge brengen wat jullie wensen.
Jan A.
Marcel van der laag Marcel

Marcel van der laag Marcel zegt:
Deze kerst ga ik 1ste kerstdag uiteten.
2De kerstdag: een 4 gangen-menu; amuse van zalmmousse met dille, voorgerecht een gevogeltefond met gegrilde kreeft in knoflook met julliene groenten, hoofdgerecht uit de oven knapperige eend en gans en aan tafel licht geflambeerd, nagerecht Hemelse Modder ( chocolademousse ) met een pepertje en vanille erin.
Eet smakelijk allemaal met de kerstdagen en deel vooral jullie culinaire liefde en liefde voor elkaar met elkaar.

Fijne kerstdagen, een fantastische culinaire maar ook een gezond 2016 toegewenst voor iedereen!
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Hallo, ik had een uitgebreid verhaal geschreven en probeerde een account aan te maken. Maar ik kwam niet verder door het wachtwoord, het werd niet geaccepteerd :-( Ik heb een account maar weet het wachtwoord niet meer. Hoe los ik dit op?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb je een email gestuurd met een nieuw wachtwoord, Tanja.
Groetjes,
Anna
KookJij
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Yesss, nu werkt het Anna! Ik heb het recept ingestuurd als reactie, ik hoop dat dit goed gaat :-) Dan probeer ik de volgende keer jullie formulier hiervoor en dan ervoor zorgen dat niet de helft verdwijnt hihihi. Wat een lieve kerst-en nieuwjaarswensen hier! Ik sluit me hier bij aan, dat jullie hele fijne feestdagen hebben en dat 2016 jullie veel goeds brengt!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Eind goed, al goed!
:-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten