Recept
« Terug naar recepten
Oliebollen
PT60M
Oliebollen
Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavond voor je verjaardag.
Bereiding
Hoe Oliebollen te bereiden
Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor. Met de hand of een paar minuten met de mixer goed mengen. Laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer. Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze circa 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Afbeelding van Marjon Besteman-Horn via Pixabay
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
BLACK - SCORPION zegt:
Kunnen we aub deze ook af printen of niet zou wel handig zijn mvg
Cynthia zegt:
Cynthia zegt:
Miepiestreepje zegt:
Ik heb dit jaar voor het eerst vier zakjes ipv drie zakjes gebruikt, maar ik vind de bollen toch iets teveel naar gist smaken. Denk dat we het deeg nog een keer terug moeten slaan en hopen dat de gistsmaak er dan een beetje uitgaat. Volgende keer weer terug naar drie. Dat is ook voldoende. Oja, en ik heb 300 gram rozijnen en 100 gram Krenten gebruikt omdat ik het anders te weinig vulling vind.
Verder uitstekend recept dat ik elk jaar weer opzoek!!
Koos zegt:
Lidy zegt:
Riet Pawluski zegt:
Anna Koudys zegt:
Een heel goede jaarwisseling!
Els Meeuwsen zegt:
Gr.Els