Recept
« Terug naar recepten
Brood: 10 granenbrood met rozijnen
PT140M
Brood: 10 granenbrood met rozijnen
Een brood vol granen de ene foto is normaal de andere heb ik op een rustieke manier bewerkt.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood: 10 granenbrood met rozijnen te bereiden
- Los de gist op in een deel van de lauwe melk. Bloem in de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe. Zout, suiker, rozijnen, eike, olijfolie en boter toevoegen laat een tien tal min kneden. Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats. Kneed het deeg opnieuw en leg deze in een beboterde bebloemde bakvorm. Laat opnieuw +/- 60 min rijzen. Verwarm de oven op 180 gr bak dit heerlijk broodje gedurende een 40 tal min. Haal uit bakvorm en laat afkoelen op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt: