Recept
« Terug naar recepten
Kerstrollade van tongscharfilet en tonijn
PT40M
Kerstrollade van tongscharfilet en tonijn
Een heerlijk kerstrollade van tongscharfilet en tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstrollade van tongscharfilet en tonijn te bereiden
Tongscharfilet kruiden met peper en viskruiden, de tonijnfilet erop leggen maak een rolletje en prik vast, nog eens kruiden en in bloem wentelen. Bak deze even aan in boter. Neem een vuurvaste schotel smeer goed in met boter, leg de vis erin een flinke scheut pineau des charentes erover, zet in een voorverwarmde oven op 200°C, laat ± 20 min. bakken.
Ondertussen zijn de zoete aardappelen in blokjes gesneden, op normale manier beetgaar gekookt, natuurlijk afgieten. Bak deze gekruid met peper krokant aan neem een uitsteekvorm smeer in met boter en dompel deze goed in paneermeel, vul met de krokante aardappel. Zet deze ± 10 min. in de oven samen bij de vis.
De gemarineerde langoestines (viskruiden & olijfolie) gaar aanbakken in de marinade. Houd deze aan de kant, mag zowel warm als lauw of koud geserveerd worden, het is een garnituur voor op het bord.
De porei in fijne julienne snijden, de sjalot fijn snijden, kruiden met peper en fijn gesneden dille, deze beetgaar smoren in de jus van de langoestines een scheutje balsamicodressing toevoegen.
Voor de saus : een halve citroen uitgeperst, een scheut pineau des charentes, dille zeer fijn gesneden even op warmen voeg wat balsamicodressing toe en laat even opkoken.
Dresseer de porei op bord, de rollade van vis erop, een beetje saus...zet de uitsteekvorm met aardappelen op bord en verwijder de vorm voorzichtig.
Nu aan jullie voor de afwerking. Laat het smaken :-)
Ondertussen zijn de zoete aardappelen in blokjes gesneden, op normale manier beetgaar gekookt, natuurlijk afgieten. Bak deze gekruid met peper krokant aan neem een uitsteekvorm smeer in met boter en dompel deze goed in paneermeel, vul met de krokante aardappel. Zet deze ± 10 min. in de oven samen bij de vis.
De gemarineerde langoestines (viskruiden & olijfolie) gaar aanbakken in de marinade. Houd deze aan de kant, mag zowel warm als lauw of koud geserveerd worden, het is een garnituur voor op het bord.
De porei in fijne julienne snijden, de sjalot fijn snijden, kruiden met peper en fijn gesneden dille, deze beetgaar smoren in de jus van de langoestines een scheutje balsamicodressing toevoegen.
Voor de saus : een halve citroen uitgeperst, een scheut pineau des charentes, dille zeer fijn gesneden even op warmen voeg wat balsamicodressing toe en laat even opkoken.
Dresseer de porei op bord, de rollade van vis erop, een beetje saus...zet de uitsteekvorm met aardappelen op bord en verwijder de vorm voorzichtig.
Nu aan jullie voor de afwerking. Laat het smaken :-)