Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kabeljauwhaasje met zeekraal en zoete aardappelpuree
PT30M
Dagschotel: kabeljauwhaasje met zeekraal en zoete aardappelpuree
De zoete aardappel of bataat is een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels. Het staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedselgewassen in de wereld, en op de vijfde plaats in ontwikkelingslanden, na rijst, tarwe, maïs en cassave.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kabeljauwhaasje met zeekraal en zoete aardappelpuree te bereiden
- Vis in twee mooie gelijke stukken snijden deze goed kruiden en in bloem wentelen. Bak deze gaar aan. De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden, beetgaar koken. Zeekraal samen met de tomaatjes in olie heel kort opwokken. Pureer de aardappel voeg een deel van de zeekraal fijn gesneden toe en kruid naar smaak. Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers december 2015