KookJij

Soep : romig zalmsoepje voor de feestdagen

Een heerlijk soep : romig zalmsoepje voor de feestdagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep : romig zalmsoepje voor de feestdagen te bereiden

Porei, wortel, knolselder, aardappelen, ajuin, paprika en de tomaten gewoon snijden naar zin, deze soep gaat nog door de zeef. Houd wel een stuk tomaat aan de kant voor garnering.
Stoof de groenten aan in boter voeg regelmatig 1 liter bouillon en de visfond toe, laat op een zacht vuur sudderen. De andere halve liter bouillon opwarmen en de in klein stukjes zalm in de bouillon goed los roeren tot de zalm gaar is.
Mix de groenten-vis bouillon dan nog even door een zeef, warm de soep opnieuw op, voeg de room toe en de zalm maar laat niet meer koken. Indien nodig bijkruiden.
Sneetje brood in vier verdelen en even onder de grill.
Serveer de soep zeer warm, werk af met fijn gesneden tomaat op het broodje een stukje gerookte zalm en grijze garnalen. Bestrooi met fijn gehakte dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:);):p
fabita

fabita zegt:
Klopt, heb hetzelfde. Zwaar he? Maar leuk om kaas te presenteren.Gr:p
derbyke

derbyke zegt:
Dank je fabita , ja kunt inderdaad draaien het is een feite een marmer kaasbord maar voor presentatie vind ik het fijn om deze te gebruiken ;)groetjes:):p
fabita

fabita zegt:
Ziet er weer lekker uit. Kan het plateautje waarop je soepkommen staan ook draaien? Als dat zo is, dan heb ik precies hetzelfde.;):p