Recept
« Terug naar recepten
Soep : De zeven dwergen Stoetel
PT30M
Soep : De zeven dwergen Stoetel
Een heerlijk soep : de zeven dwergen stoetel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep : De zeven dwergen Stoetel te bereiden
Courgetten, ajuin, knolselder en wortel in blokjes snijden. Porei in ringen.
Zalm en victoriabaars in stukjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter, kruid deze en voeg regelmatig de bouillon toe. Laat deze op een zacht vuur sudderen als laatste de vis en clams toevoegen. Gaan de clams open, serveer dan de soep zeer warm op bord en garneer desnoods af met verse fijn gesnipperde bieslook .
Zalm en victoriabaars in stukjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter, kruid deze en voeg regelmatig de bouillon toe. Laat deze op een zacht vuur sudderen als laatste de vis en clams toevoegen. Gaan de clams open, serveer dan de soep zeer warm op bord en garneer desnoods af met verse fijn gesnipperde bieslook .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
ton nieuwpoort zegt:
Met interesse las ik je Zeven Dwergen Stoetelsoep recept. (Hoe kom je eigenlijk aan die naam?)
Welke tweekleppigen soort bedoel je met "clams"? Gewone (Zeeuwse) mosselen, Kokkels of nog een andere? Aan de schelp op te foto te zien is het wat anders, maar welke soort dan?
Groeten, Ton
PS Ik geniet altijd van je recepten en voeg ze dikwijls toe aan mijn privé-verzameling.
derbyke zegt: