Klik op foto om te vergroten.
Butternut = flespompoen
Recept
« Terug naar recepten
Soep boordevol vitaminen met vis
PT40M
Soep boordevol vitaminen met vis
Een heerlijk soep boordevol vitaminen met vis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep boordevol vitaminen met vis te bereiden
Porei grof snijden, houd een beetje aan de kant voor voor afgarnering.
Courgette grof snijden.
Wortelen in schijven snijden, houd een stuk aan de kant voor afgarnering.
Witloof grof snijden, houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Look in fijne ringen snijden.
Raapjes grof snijden houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Butternut in blokjes snijden, houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Tomaat in blokjes snijden deze apart houden voor afgarnering.
Zalm in slierten snijden.
Scampi's pellen en in twee verdelen.
Stoof de groenten aan in een beetje boter voeg de pesto en mierikswortel toe evenzeer de bouillonblokjes.
Voeg regelmatig het water toe en laat op een zacht vuur pruttelen.
Mix de soep en breng terug aan de kook.
Bak de scampi's aan in een beetje boter de fijn gesneden groenten voor afgarnering even meestoven.
Serveer de soep zeer warm in bord en werk af met de groentenmengeling met scampi's en gerookte zalm.
Courgette grof snijden.
Wortelen in schijven snijden, houd een stuk aan de kant voor afgarnering.
Witloof grof snijden, houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Look in fijne ringen snijden.
Raapjes grof snijden houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Butternut in blokjes snijden, houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Tomaat in blokjes snijden deze apart houden voor afgarnering.
Zalm in slierten snijden.
Scampi's pellen en in twee verdelen.
Stoof de groenten aan in een beetje boter voeg de pesto en mierikswortel toe evenzeer de bouillonblokjes.
Voeg regelmatig het water toe en laat op een zacht vuur pruttelen.
Mix de soep en breng terug aan de kook.
Bak de scampi's aan in een beetje boter de fijn gesneden groenten voor afgarnering even meestoven.
Serveer de soep zeer warm in bord en werk af met de groentenmengeling met scampi's en gerookte zalm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
Beertje zegt:
Misschien een tip voor iedereen, Ik gebruik vrijwel geen bouillon blokje meer
want daar zit zo ongenuanceerd veel zout in
dat ik regelmatig in de knoop kwam met te zoute gerechten.
Ik gebruik tegenwoordig Fond van de zelfde firma als de Blokjes van vroeger
je weet wel die kleine vierkante........
Als je de verhouding , aangegeven op het flesje aan houd heb je een fijne bouillon die absoluut niet zout is.
Beertje
Beertje zegt:
Vroeger zat er hier een om de hoek en daar haalde ik elke 2 maanden zo'n grote AH tas met koppen en graten op, die gooide hij speciaal voor mij in de vriescel.
Daar maakte ik mijn visbouillon van met toevoeging van wat socutera visjes die in de winkel onverkoopbaar waren maar voor mijn doel nog een knaak waard.
Dan moet ik dus kiezen uit twee mogelijkheden....Fond of Zoute blokjes.
Beertje