Recept
« Terug naar recepten
Tajine parelhoen rijkelijk gevuld
PT150M
Tajine parelhoen rijkelijk gevuld
Een heerlijk tajine parelhoen rijkelijk gevuld recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine parelhoen rijkelijk gevuld te bereiden
Witte kool grof snijden. Look in fijne ringen snijden. Wortelen in blokjes snijden.
Rode ajuin halveren en in stukjes snijden. Koolrabi in blokjes snijden. Paprika in grove stukjes snijden.
Witloof grof snijden. Appel in blokjes snijden.
Parelhoen insmeren zowel binnen als buiten kant met de pesto evenzeer kruiden. Bak deze even goudbruin aan in boter.
Laat even afkoelen, vul deze met een deel van de ingredienten goed vullen en aanduwen. De groenten goed mengen en evenzeer goed kruiden.
Leg de parelhoen in de verwarmde tajine en verdeel de groenten erover. Zeker niet vergeten het bier erover te gieten.
Laat dit onder gesloten deksel op het laagste pitje garen. Af en toe bedruipen met de jus.
Serveer zeer warm met vers gebakken broodjes. en opgewokte groenten die evenzeer gebruikt werden in de tajine.
Rode ajuin halveren en in stukjes snijden. Koolrabi in blokjes snijden. Paprika in grove stukjes snijden.
Witloof grof snijden. Appel in blokjes snijden.
Parelhoen insmeren zowel binnen als buiten kant met de pesto evenzeer kruiden. Bak deze even goudbruin aan in boter.
Laat even afkoelen, vul deze met een deel van de ingredienten goed vullen en aanduwen. De groenten goed mengen en evenzeer goed kruiden.
Leg de parelhoen in de verwarmde tajine en verdeel de groenten erover. Zeker niet vergeten het bier erover te gieten.
Laat dit onder gesloten deksel op het laagste pitje garen. Af en toe bedruipen met de jus.
Serveer zeer warm met vers gebakken broodjes. en opgewokte groenten die evenzeer gebruikt werden in de tajine.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: