Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo januari 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Winters visbordje
PT40M
Winters visbordje
Een heerlijk winters visbordje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winters visbordje te bereiden
Bereiding voor de saus : Breng wijn en azijn aan de kook voeg sjalotten en kruiden toe laat even inkoken. Zeef deze ingrediënten en laat een beetje afkoelen.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Kook de krieltjes beetgaar.
Elk krieltje apart inwikkelen met het ontbijtspek.
Steek op een prikker.
Kruiden met peper en zout en goed aanbakken in boter.
Bak de champignons gekruid aan in boter.
Zeewolf kruiden en in bloem wentelen bak deze gaar aan.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Kook de krieltjes beetgaar.
Elk krieltje apart inwikkelen met het ontbijtspek.
Steek op een prikker.
Kruiden met peper en zout en goed aanbakken in boter.
Bak de champignons gekruid aan in boter.
Zeewolf kruiden en in bloem wentelen bak deze gaar aan.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt: