KookJij

Winters visbordje

Een heerlijk winters visbordje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winters visbordje te bereiden

Bereiding voor de saus : Breng wijn en azijn aan de kook voeg sjalotten en kruiden toe laat even inkoken. Zeef deze ingrediënten en laat een beetje afkoelen.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Kook de krieltjes beetgaar.
Elk krieltje apart inwikkelen met het ontbijtspek.
Steek op een prikker.
Kruiden met peper en zout en goed aanbakken in boter.
Bak de champignons gekruid aan in boter.
Zeewolf kruiden en in bloem wentelen bak deze gaar aan.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo januari 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
En anders ik eet ze ook zo wel graag puur natuur vers gepeld heerlijk :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo lekkerbekske, even kijken bij ingredienten afwerking, dille en grijs garnalen. Fijn weekend :);):p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
En nu zit ik met die grijze garnalen. Wat moet ik daarmee Hilde?