Recept
« Terug naar recepten
Asperges vergezeld van scampi's , pasta in gerookte zalm
PT30M
Asperges vergezeld van scampi's , pasta in gerookte zalm
Een heerlijk asperges vergezeld van scampi's , pasta in gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges vergezeld van scampi's , pasta in gerookte zalm te bereiden
Breng wijn en azijn aan de kook voeg sjalotten en kruiden toe laat even inkoken. Zeef deze ingrediënten en laat een beetje afkoelen.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Niet laten koken. Desnoods bijkruiden.
Asperges een 15 min steamen, kruiden met peper en muskaatnoot. Snijd deze op lengte en hou de overschotjes aan de kant.
Scampi's aanbakken en kruiden met viskruiden.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Zeekraal goed afspoelen, droog deppen en aanbakken met het fijn gesneden sjalotje.
Leg de schijven zalm per twee ,pasta erop en dichtvouwen even onder de grill.
Leg de asperges per zes op bord scampi's per zes erbij.
In het midden de overschot van de asperges, de saus erover het pakketje zalm met pasta erop.
Garneer af met de zeekraal en hard gekookte eieren in vier verdeeld. Strooi er desnoods grof gemalen peper rond.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Niet laten koken. Desnoods bijkruiden.
Asperges een 15 min steamen, kruiden met peper en muskaatnoot. Snijd deze op lengte en hou de overschotjes aan de kant.
Scampi's aanbakken en kruiden met viskruiden.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Zeekraal goed afspoelen, droog deppen en aanbakken met het fijn gesneden sjalotje.
Leg de schijven zalm per twee ,pasta erop en dichtvouwen even onder de grill.
Leg de asperges per zes op bord scampi's per zes erbij.
In het midden de overschot van de asperges, de saus erover het pakketje zalm met pasta erop.
Garneer af met de zeekraal en hard gekookte eieren in vier verdeeld. Strooi er desnoods grof gemalen peper rond.
derbyke zegt: