Klik op foto om te vergroten.
Het fijne van de kerstdagen was, aankomen op kerstavond op onze vakantie bestemming alle winkels toe, toch iets meegenomen van thuis om het gezellig te maken.
Daar waar ik verblijf vermeld ik het land van herkomst.
Recept
« Terug naar recepten
Vakantie: kersthoofdgerecht steak en groenten
PT30M
Vakantie: kersthoofdgerecht steak en groenten
Een heerlijk vakantie: kersthoofdgerecht steak en groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vakantie: kersthoofdgerecht steak en groenten te bereiden
Voor de saus wel thuis klaar gemaakt. Breng wijn en azijn aan de kook voeg sjalotten en kruiden toe laat even inkoken. Zeef deze ingrediënten en laat een beetje afkoelen.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Niet laten koken. Desnoods bijkruiden. Warm deze op samen met de fijn gesneden sjalotje en paprika.
Evenzeer de puree thuis klaargemaakt maar warm deze even op .
Bloemkool beetgaar koken.
Bak de steak naar keuze.
Serveer alles warm op bord.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Niet laten koken. Desnoods bijkruiden. Warm deze op samen met de fijn gesneden sjalotje en paprika.
Evenzeer de puree thuis klaargemaakt maar warm deze even op .
Bloemkool beetgaar koken.
Bak de steak naar keuze.
Serveer alles warm op bord.
derbyke zegt: