KookJij

Tajine van kip, appels en pruimen

Een heerlijk tajine van kip, appels en pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: okokorecepten.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine van kip, appels en pruimen te bereiden

•Verwarm de olie in de tajine en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
•Voeg uien, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje en knoflook toe.
•Voeg zoveel water toe dat alles half onder staat.
•Dek af en laat ca. 45 minuten op half vuur stoven.
•Was de appels, dep ze droog, snij ze in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
•Voeg na 45 minuten, samen met de ontpitte pruimen toe aan de tajine.
•Dek weer af en laat nog ca. 30 minuten stoven.
•Voeg indien nodig nog wat water toe.
•Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
•Haal de tajine van het vuur en bestrooi met het amandelschaafsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liliane

Liliane zegt:
Anna, thx voor de tip !!
rwenderickx

rwenderickx zegt:
Ziet er heerlijk uit, dat ga ik ook eens proberen:)
Anna

Anna zegt:
Graag gedaan! Wat ook een heerlijk recept is: http://www.kookjij.nl/recept-lamsvlees-uit-de-tajine
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D:D
Liliane

Liliane zegt:
Anna, hartelijk dank voor de tip ! Mijn tajine is ook een stenen, maar heb de bodem nog niet bekeken of hij al dan niet op keramisch vuur mag! Dat ga ik nu zèèèèèker eerst doen! En dan maar smullen zeker ?! :p
Anna

Anna zegt:
Hallo Liliane,
niet iedere Tajine is geschikt voor de keramische plaat. Ik heb een gietijzeren exemplaar (met stenen deksel) voor mijn dochter gekocht, die op inductie kookt. Ze is er super blij mee!!
En in de oven moet kunnen,dan niet op een te hoge stand. Wel vlees van te voren even aanbakken in de wok of koekenpan. En als laatste: een Tajine moet altijd VOOR gebruik een paar uur ondergedompeld worden in water, om barsten tegen te gaan.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt, veel succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D:D
Liliane

Liliane zegt:
Kan er me iemand zeggen hoe ik de Tajine moet gebruiken ?? Ik had hem onlangs op de keramische plaat gezet met gevolg......gebarsten:? Heb horen zeggen dat je hem in de oven moet zetten en dat het "gaarproces" redelijk lang duurd! Wie kan me aub raad geven? BEDANKT
Nicoline

Nicoline zegt:
Ja hoor, van harte welkom!
Anna

Anna zegt:
Hoe meer zielen, hoe beter! Hahaha!:D:D
nicoline

nicoline zegt:
Ha, tante Chris komt ook gezellig eten!;)
Chris

Chris zegt:
Pas op Nicoline, op deze manier krijg je het huis vol.
Anna

Anna zegt:
Zeg ut maar!!:D:D
nicoline

nicoline zegt:
Bij deze! Wanneer?:D
Anna

Anna zegt:
Jum, jum!:D:D
Ik wacht op de uitnodiging!:p:p