Recept
« Terug naar recepten
Tajine van kip, appels en pruimen
PT90M
Tajine van kip, appels en pruimen
Een heerlijk tajine van kip, appels en pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Nicoline van den Berg
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
okokorecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van kip, appels en pruimen te bereiden
•Verwarm de olie in de tajine en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
•Voeg uien, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje en knoflook toe.
•Voeg zoveel water toe dat alles half onder staat.
•Dek af en laat ca. 45 minuten op half vuur stoven.
•Was de appels, dep ze droog, snij ze in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
•Voeg na 45 minuten, samen met de ontpitte pruimen toe aan de tajine.
•Dek weer af en laat nog ca. 30 minuten stoven.
•Voeg indien nodig nog wat water toe.
•Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
•Haal de tajine van het vuur en bestrooi met het amandelschaafsel.
•Voeg uien, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje en knoflook toe.
•Voeg zoveel water toe dat alles half onder staat.
•Dek af en laat ca. 45 minuten op half vuur stoven.
•Was de appels, dep ze droog, snij ze in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
•Voeg na 45 minuten, samen met de ontpitte pruimen toe aan de tajine.
•Dek weer af en laat nog ca. 30 minuten stoven.
•Voeg indien nodig nog wat water toe.
•Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
•Haal de tajine van het vuur en bestrooi met het amandelschaafsel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D:D
Liliane zegt:
Anna zegt:
niet iedere Tajine is geschikt voor de keramische plaat. Ik heb een gietijzeren exemplaar (met stenen deksel) voor mijn dochter gekocht, die op inductie kookt. Ze is er super blij mee!!
En in de oven moet kunnen,dan niet op een te hoge stand. Wel vlees van te voren even aanbakken in de wok of koekenpan. En als laatste: een Tajine moet altijd VOOR gebruik een paar uur ondergedompeld worden in water, om barsten tegen te gaan.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt, veel succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D:D
Liliane zegt: