KookJij

Tajine met kip en pompoen

Heerlijk gerecht bomvol smaken.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: Brian Glover/Pompoen: beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine met kip en pompoen te bereiden

  1. Verwarm de boter en 1 eetlepel van de olie in een ovenvaste pan of een tajine. Voeg de komijn- en korianderzaadjes en het kaneelstokje toe en bak 2-3 minuten.
  2. Voeg de ui, knoflook, gember en groene peper toe. Bak dit nog 5-6 minuten.
  3. Doe de kip in de pan en draai hem steeds om, maar laat hem niet bruin worden.
  4. Voeg de laurierblaadjes toe, de honing, de ingemaakte citroen en de gehakte koriandersteeltjes.
  5. Giet de bouillon erbij, ¼ theelepel zout, peper en het paprikapoeder. Breng aan de kook en roer goed door. Zet het deksel erop en kook zachtjes 45-50 minuten tot de kip heel zacht is.
  6. Verwarm intussen de oven voor tot 190 ºC. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes pompoen erop. Giet een dun straaltje olie over de pomepoen en bestrooi met peper en zout. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot bruin en zacht.
  7. Week de saffraan in 2 eetlepels warm water en hak de korianderblaadjes fijn.
  8. Als de kip gaar is, haal hem dan uit de pan (tajine) en houd hem warm. Zet het vuur hoger onder de pan of tajine en laat het vocht inkoken tot de helft. Voeg de saffraan en de korianderblaadjes toe. Laat enkele minuten doorkoken.
  9. Schep de geroosterde pompoen erdoor en verwarm opnieuw. Serveer de kip, pompoen en de saus samen in een schaal of in de tajine. Strooi er de amandelen en wat koriander overheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer de tajine met (Turks) brood of met (boterige) couscous.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst