Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
PT60M
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen.
Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en
dus komt nu ook nog mijn versie erbij.
Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier
neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek
Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan
gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout te bereiden
- Doe de kip in een kom en voeg 2 el olie, paprikapoeder en Ras el Hanout toe.
- Schep alles goed door elkaar, zodat de kruiden en de olie goed worden verdeeld over de kip.
- Snijd de uien, de knoflook en de gember fijn en fruit ze in een beetje olie.
- Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
- Giet de kippenbouillon er overheen en voeg het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het gerecht nog ca. 30 minuten sudderen op laag vuur.
- Vlak voor het opdienen strooi je er gehakte amandelen en fijngesneden koriander overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker hierbij is https://www.kookjij.nl/recepten/couscous-met-appel-en-cranberrys