Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien-botervlinders
PT30M
Aardbeien-botervlinders
Een heerlijk aardbeien-botervlinders recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
littlegirl
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien-botervlinders te bereiden
Verwarm de oven voor op 220º C. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 20cm x 20cm. Bestrijk de deegplak met boter en strooi de Culisuiker erover. Beleg een bakplaat met bakpapier.
Rol de deegplak vanaf 2 zijkanten naar het midden op, als een soort vlinder. Snijd het opgerolde deeg in 20 plakjes van ± 1 cm dik, bestrooi de plakjes met Fijne Kristalsuiker. Leg de vlinders op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven.
Rol de deegplak vanaf 2 zijkanten naar het midden op, als een soort vlinder. Snijd het opgerolde deeg in 20 plakjes van ± 1 cm dik, bestrooi de plakjes met Fijne Kristalsuiker. Leg de vlinders op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven.
francis zegt:
want dat zocht ik