Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien en sinaasappel met basilicum
PT30M
Aardbeien en sinaasappel met basilicum
Een heerlijk aardbeien en sinaasappel met basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien en sinaasappel met basilicum te bereiden
Was de aardbeien onder de koude kraan, laat ze goed uitlekken en verwijder de kroontjes. Snijd grote exemplaren in plakjes.
Verwijder met behulp van een klein, scherp mes de schil en al het wit van de sinaasappels. Snijd ze in partjes, waarbij u het taaie witte tussenschotje achterlaat. Knijp de overblijfsels nog even uit. Meng de aardbeien met de sinaasappel. Was de basilicumblaadjes, snijd ze in reepjes en doe die bij de vruchten. Schep het fruit in kommetjes, strooi er suiker naar smaak over en garneer met wat blaadjes basilicum en een dun schijfje sinaasappel.
Verwijder met behulp van een klein, scherp mes de schil en al het wit van de sinaasappels. Snijd ze in partjes, waarbij u het taaie witte tussenschotje achterlaat. Knijp de overblijfsels nog even uit. Meng de aardbeien met de sinaasappel. Was de basilicumblaadjes, snijd ze in reepjes en doe die bij de vruchten. Schep het fruit in kommetjes, strooi er suiker naar smaak over en garneer met wat blaadjes basilicum en een dun schijfje sinaasappel.
bertal zegt:
Er is een recept van pikelets bij mijn recepten
(zie onder pikelets):);)
Succes.m.v.g. Bert Allers