Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde asperge aardbeiensalade
PT45M
Gemarineerde asperge aardbeiensalade
Dit is een heerlijk toetje voor de ECHTE aspergeliefhebbers. Het is natuurlijk een beetje gewaagd om asperges ook voor een nagerecht te gebruiken maar met de aardbeien die je vaker als nagerecht aantreft in de aspergetijd is het een hele heerlijke combinatie.
Reken op een half uur tot een uur marinade tijd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde asperge aardbeiensalade te bereiden
- Snijd de geschilde asperges in stukken van ongeveer 2 cm en kook ze ongeveer 10 minuten in water wat suiker spoel ze met koud water af.
- Snijd de aardbeien in 2 of vier stukjes al naar gelang de grootte en doe de uigelekte asperges erbij.
- Voeg de aardbeien likeur, asperge edik, limoensap en de fijngehakte basilicum toe en laat het geheel minstens een half uur marineren.
- Verdeel het over 4 glazen en garneer met slagroom en een blaadje basilicum.