Geef er vers ciabatta, stokbrood of een hard broodje bij en een koel glas witte wijn.
Je kunt dit eten als lunch of hoofdgerecht maar dit is ook erg lekker bij de bbq of andere funcooking.
Recept
« Terug naar recepten
Exotische aspergesalade met mango en rijst
PT30M
Exotische aspergesalade met mango en rijst
Een anders dan andere aspergesalade. Heerlijk op een warme zomerdag als hoofdgerecht of als lunch. Maar ook een prima begeleider bij een bbq of funcooking. De mango geeft een exotische uitstraling en je maakt het nog lekkerder door een paar flinke lepels mango chutney aan de dressing toe te voegen. De asperge edik haalt de asperge smaak ook wat meer naar boven.
Wist je trouwens dat Cas Spijkers jaren geleden al met ediks (natuurlijke smaakmaker) werkte?
TIP: Wil je het recept maken zonder de asperge edik, dan kun je deze vervangen door witte wijnazijn of witte balsamico waar je een beetje suiker of honing aan toevoegt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Exotische aspergesalade met mango en rijst te bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en laat de rijst goed afkoelen (koelkast).
- Schil de asperges en snij ze in stukjes van 1 tot 2 cm, kook de asperges 10 tot 15 minuten afhankelijk van de dikte, laat de asperges afkoelen en goed uitlekken.
- Snij de gerookte kipfilet in blokjes, snij de lente ui fijn en de bleekselderij in dunne boogjes, schil de mangos en snijd er blokjes van.
- Meng de ingredienten van voor de dressing doorelkaar.
- Maak de afgekoelde rijst goed los met een vork en meng er de asperges doorheen, meng er de kip, lente ui en bleekselderij doorheen.
- Doe er de dressing doorheen en schep er als laatste de mango doorheen.